John Manschot

Ik ben een gedreven en effectieve gesprekspartner voor reflectie en dialoog met een fascinatie voor leiderschap, macht en levenskunst. Het belangrijkste dat ik (uiteindelijk dan toch) geleerd heb, is het uitstellen van mijn oordeel, het relativeren van mijn meningen en het doorvragen met een open, onderzoekende geest.

Daardoor kun je met mij reflectiegesprekken voeren waarin je bij jezelf te rade gaat zonder dat ik daar inhoudelijk invloed op uitoefen. Of zoals Martin Buber het zei: “Ik heb geen leer, ik voer een gesprek.”

Dat uitgangspunt is zo belangrijk omdat je alleen met een zuiver objectieve reflectie je eigen leiderschap als levenskunst kunt (blijven) ontwikkelen. Je hebt daarbij meer aan mijn niet-weten dan aan een ‘alwetende verteller’ die nu eenmaal nooit naadloos aansluit op jouw persoonlijkheid en omstandigheden. Mijn eigen ervaring is dus nadrukkelijk niet de basis voor het geven van pasklare antwoorden maar juist een bron voor het stellen van vragen die je dichter bij je eigen beste antwoorden en oplossingen brengen.

De ervaring waaruit ik put, heb ik opgebouwd in ruim dertig jaar en bestaat uit leidinggeven (MT en directie), coaching (persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering), projecten (procesverbetering en cultuurverandering) en commercie (sales, sales management en business development).

Op mijn LinkedIn-profiel lees je meer over mijn achtergrond en ervaringen.

Wat anderen zeggen:

“Ik kan iedere manager die met stagnatie binnen de organisatie te maken heeft, in welke vorm dan ook, adviseren om eens met John te praten. Objectief, analytisch en met de nodige humor ontrafelt hij hetgeen hem wordt voorgeschoteld. Soms confronterend maar zó verhelderend.”
     (Floris ten Kate, Ondernemer) 

“Samenwerking met John heb ik als zeer inspirerend en uitdagend ervaren. John heeft de eigenschap op een initiatiefrijke, open, out-of-the-box en inventieve wijze personen en business-issues te benaderen, uiteindelijk met als doel om een betere performance te bereiken. John schuwt hierbij de (gewenste) confrontatie niet en weet met verbaal vakmanschap en spitsvondige humor de juiste toon te hanteren. Kortom: John is in staat verschil te maken en doet dit met klasse. “
     (Ing. Jos Versleijen, Directeur consultancy en engineering company) 

“John verrast je steeds weer met zijn onconventionele ideeën en aanpak. Dat maakt hem tot een interessant mens en goede coach. Ik kan een ontmoeting met hem zeker aanbevelen.”
     (Drs. Paul Spanjaard, Partner Organisatie-adviesbureau) 

“John is een open en levendige persoonlijkheid die heel goed in staat is om de kwaliteiten van mensen in te schatten en te koppelen aan strategieën en doelen van organisaties. Hij weet feilloos commercie en individuele belangen en ambities van mensen met elkaar te combineren. Zijn in- en overzicht in zaken leverden een belangrijke bijdrage aan de goede resultaten van ondernemingen.”
     (Drs. Dirk Kriek, Manager Research & Development) 

“John never fails to impress me with his general knowledge and his ability to quickly assess people and situations. This skill enables him to make the right decisions at the right moment. John is a great people manager.”
     (Ir. John Bouwens, Program Manager) 

“Wat me bijblijft bij John is zijn kracht om regelrechte problemen te interpreteren als aantrekkelijke uitdagingen, of, zoals John het zegt: stormy weather teaches me to sail my ship
     (Dr. Harro Stokman, Director Product Management mobile technologies) 

“Ik heb John ervaren als een plezierige directeur; visionair, scherp, analytisch en daarmee komend tot de kern waar het om draait. Hij gaf me de ruimte om me te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen.”
     (Waldemar Hoving, HR Manager)