Samenwerken kan niet zonder cruciale gesprekken.

Voor Waardenmaken mocht ik een blog post schrijven. Over de noodzaak om in strategische partnerships uit te blinken in het voeren van cruciale gesprekken, want …

Ieder strategisch partnership komt vroeg of laat onder spanning te staan. Samenwerking is te vergelijken met een kwetsbare machine. In een machine zorgen stof en vuil ervoor dat de machine slijt, stroever gaat lopen en soms zelfs vastloopt of uit elkaar vliegt. Ook samenwerking is gevoelig voor vervuiling, slijtage en soms zijn er ‘vastlopers’. Gedoe zorgt voor verstoringen in samenwerking en relaties. Die verstoringen zijn onvermijdelijk en dus ook normaal. Het gedoe ontkennen of er voor weglopen, is niet alleen schadelijk voor je samenwerking maar ook overbodig.

De hele blog post kun je hier lezen (link opent in een nieuw tabblad).